Dupla Cellulóz
Már az elnevezése is azt sugallja, hogy ez egy kettős készítmény. Egyfelől tökéletes tisztító, másfelől jóllakottság érzetét kelti. Egyfelől vízben nem oldódó rost (kukoricarost), másfelől vízben oldható rost (galagonya levele és gyümölcse). Tudjuk, hogy a rost az ételnek az a része, amely nem emészthető, ezért nagyon nehéz volt meggyőzni a nyugati orvosokat, hogy a rost feltétlenül szükséges a szervezet számára.
Számos kutatás bebizonyította, hogy a rost az egészséges diéta része. Nagyon fontos szerepet játszik az emésztő rendszer egészségének a megóvásában és úgy tűnik, hogy valós értéket képvisel olyan betegségek megelőzésében, mint a szív- és érrendszeri betegségek, rák, cukorbetegség stb. A rost megtisztítja az emésztő rendszerünket, és ezzel fokozza aktivitását, így jó hatással van gyakorlatilag minden emésztési zavarra. A hasznos bélbaktériumok feldolgozzák a rostot, és olyan anyagokat állítanak elő belőle, amelyek megvédik a vastagbelet a rákos megbetegedésektől. A rostok elősegítik a mérgek gyors eltávozását a szervezetből, ezzel megóvják a gyomor és a belek finom nyálkahártyáját. Ezen kívül a rost segít optimális szinten tartani a vércukor- és koleszterinszintet úgy, hogy lelassítja az emésztési folyamatot, és maximálisan eltávolítja a koleszterint a szervezetből.
A huszadik században hirtelen lecsökkent a rostok bevitele, párhuzamosan nőtt a szénhidrátok fogyasztása. Nem fér kétség hozzá, hogy a degeneratív betegségek ijesztő elterjedése ennek a két folyamatnak az eredménye. Ami leginkább aggodalomra ad okot, hogy az utóbbi évtizedben a szénhidrátfogyasztás 90%-os növekedése kizárólag a fehér cukornak köszönhető.
Mivel a rostszegény ételünk rövidebb ideig biztosítja a jóllakottságérzetet, több ételt veszünk magunkhoz. Nem kell azon csodálkozni, hogy a XX. század a túlsúlyos emberek százada lett.
Két fajta rost létezik; vízben oldható és oldhatatlan. Vízben oldható rostban gazdag a zabpehely, a zabkorpa, az árpa, a lenmag, a bab-félék, a sárgarépa, a citrusok, az alma és a galagonya. Ez a fajta rost csökkenti a koleszterin és triglicerid szintjét, stabilizálja a vércukorszintet úgy, hogy lassítja a felszívódását az emésztő rendszerből. Ez nagyon értékessé teszi a rostot cukorbetegek számára, mivel csökkenti az inzulin és triglicerid szintjét. Másik előnye a vízben oldhatatlan rosttal szemben az, hogy nem tartalmaz olyan növényi anyagokat, amelyek gátolják az ásványi anyagok felszívódását.
Vízben oldhatatlan rost olyan élelmiszerekben van, mint a búzakorpa, a kukoricakorpa, a zeller, a gyümölcshéj. Jótékony hatásai közzé tartozik a bélrák kockázatának csökkenése, a szorulás megelőzése, étel-mérgek eltávolítása és a káros bélbaktériumok által előállított mérgek csökkentése. Ideális esetben tehát érdemes mind a két fajta rostot fogyasztani, ennek kiváló eszköze a Tiens Dupla cellulóz.
Minden cellulóztablettát legalább egy nagy pohár vízzel kell bevenni. Három napig szedjünk egy tablettát reggel, egyet este. Háromnaponként lehet emelni az adagot egy tablettával. Addig kell folytatni a tabletták számának az emelését, amíg nem érjük el a kívánt hatást, ami napi többszörös székletet jelenti. Ez után elhagyhatjuk az esti adagot, hogy hozzászokassuk lusta bélrendszerünket a reggeli ürítéshez. Dupla cellulóz előtt és után 1,5-2 óráig ne szedjünk semmit, nem érdemes.
|